Petnajst let delovanja Kulturnega doma Pliberk

Petnajst let delovanja Kulturnega doma Pliberk

Kulturni dom Pliberk deluje že petnajsto leto. Zvrstilo se je več kot 1.200 prireditev.  Slovenskim kulturnim društvom  zagotavlja primerne prostorske razmere in te so omogočile nov zagon njihovega kakovostnega ustvarjanja. Trinajsto leto že odpiramo zaveso abonmaju Pogled dlje, ki združuje prijatelje gledališča tu in na oni strani meje. Pod streho Kulturnega doma Pliberk je drugi največji oder na Koroškem, ki  ni namenjen le delovanju slovenskih društev, temveč tudi kulturnim ustvarjalcem večinskega naroda in ustvarjalcem z vsega sveta.

Društvo Kulturni dom Pliberk se  ni osredotočilo le na upravljanje hiše in organizacijo prireditev, temveč je postalo zanesljiv in poznan partner v širši regiji.

Z željo širši javnosti približati lepoto in bogastvo naše kulturne dediščine in skupnih kulturnih interesov  je društvo Kulturni dom Pliberk v zadnjih letih sodelovalo pri evropskih projektih z ustanovami iz sosednjih občin v Mežiški dolini in na Koroškem. V regiji, ki jo je meja razdvojila leta 1920, je mnogo skupnih interesov; ti nas povezujejo in zaradi njih se družimo. Pevska revija Od Pliberka do Traberka neprekinjeno živi že 48 let in je živa vez z dolgo tradicijo. Srečujemo se, prijateljsko in spoštljivo,  z željo, da s trajnimi vezmi obogatimo našo prelepo krajino.

Značke: