Čepin, Bogdan ,

glasbenik;višji upravni delavec 

Slika 
14.11.1932, Maribor 25.06.1993, Prevalje
Predan je bil glasbi, kjer je pustil vidne sledi kot eden prvih Korošcev v narodnozabavnih ansamblih; sodeloval je v raznih v koroških ansamblih, med dr. pri Fantih treh dolin. 

Življenje in delo

Oče lesni trgovec in mornariški oficir Anton, mati Ema roj. Leskovec; bratje avtomehanik Anton, Boris, profesor glasbe, zborovodja Branko Čepin, vodoinstalater Drago, sestri Anita por. Delak, ekonomistka Marija por. Kamnik. Poročen je bil z ljubiteljsko igralko, komercialno tehnico Ivano Čepin [Iva] roj. Mlinar; sin univ. dipl. inženir elektrotehnike-elektronike Peter.

Po osnovni šoli na Prevaljah je maturiral na Gimnaziji Ravne na Koroškem (1951) in končal Višjo upravno šolo v Ljubljani. Zaposlil se je v Stanovanjskem podjetju Ravne na Koroškem, pozneje v Komunalnem podjetju na Ravnah, kjer je bil vodja oddelka za splošne zadeve. Že v študentskih letih je bil predan glasbi, prepeval je v akademskem pevskem zboru v Ljubljani, ki ga je vodil prof. Luka Kramolc. Bil je harmonikar v znanem koroškem ansamblu Fantje treh dolin. Dve leti je vodil tamburaški orkester na Prevaljah. Že kot mladinec je igral nogomet pri Korotanu in bil med vidnejšimi funkcionarji NK Korotan. Pomagal je ustanoviti Športno društvo Holmec (1977).

 

Dosežki in bibliografija

 

Priznanja in nagrade

Prejel je številna priznanja za delovanje na kulturnem in športnem področju. 

Viri in literatura

Podatki žene Ive.– Marija Suhodolčan Dolenc @ Margareta Jukič: Biografski leksikon občine Prevalje, Prevalje 2005.